РосЗМІ розповіли, як Росія може відповісти на нові санкції США

Четвер, 27 липня 2017, 10:36

У відповідь на нові санкції США Росія може вислати з країни 35 американських дипломатів, а також заарештувати нерухомість посольства США.

Про це повідомило видання "Коммерсант" із посиланням на джерела в МЗС РФ.

"Оскільки документ робить фактично неможливим повернення Росії її дипломатичної нерухомості в США, заарештованої ще при колишній адміністрації, влада РФ може накласти арешт на дачний комплекс американського посольства в Срібному Бору і їх складські приміщення", - повідомляє видання.

Крім того, з країни можуть бути вислані 35 американських дипломатів – стільки ж представників посольства РФ у Вашингтоні були видворені зі США в грудні минулого року.

Також Росія розглядає можливість обмежити максимальну кількість співробітників американської дипмісії в Москві.

"У дипломатичній сфері Москва може відмовитися від співпраці з Вашингтоном з тих питань, які для нього критично важливі. Наприклад, зараз США домагаються від Росії посилення заходів тиску на КНДР, в тому числі в Раді Безпеки ООН", - ідеться у публікації. 

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції", в якому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.