Таємна поліція шпигувала за понад 1000 політичних груп у Британії

Четвер, 27 липня 2017, 11:06

У Британії таємні поліцейські з фальшивою ідентичністю роками вели стеження за понад 1000 політичних груп.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані судового розслідування.

Це вперше, коли було оприлюднено кількість політичних груп, в які були інфільтровані шпигуни протягом більш ніж чотирьох десятиліть.

Повідомляється, що групи, в які проникли таємні поліцейські, охоплюють екологічні та антирасистські групи, групи із захисту тварин, лівих та ультраправих.

Кількість політичних груп, куди проникли агенти, була оприлюднена під час громадського розслідування, запущеного ще Терезою Мей, коли вона перебувала на посаді міністра внутрішніх справ (2010-2016), для перевірки поведінки таємної поліції з 1968 року.

Повідомляється, що Мей наказала провести розслідування після виявлення фактів неналежної поведінки агентів у справі вбитого підлітка Стівена Лоуренса та звинувачень у викраденні ідентичностей мертвих дітей.

Учасники громадської кампанії вимагали опублікувати список груп та імена фальшивих ідентичностей, які були використані таємною поліцією під час їх прихованих місій.

Щонайменше 144 співробітники поліції здійснювали стеження у політичних групах з 1968 року.

Раныше повыдомлялося, що у Британії таємна поліція вела спостереження за лідером лейбористів Джеремі Корбіном протягом двох десятиліть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.