Прем'єр-міністр Швеції оголосив про зміни в уряді через скандал з витоком даних

Четвер, 27 липня 2017, 13:14

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен заявив, що міністр внутрішніх справ Андерс Егеман та міністр інфраструктури Анна Йоханссон залишають свої пости через недовіру опозиційного Коаліційного альянсу щодо трьох міністрів уряду.

Про це повідомляє The Local.

"Я не хочу політичного хаосу, я хочу взяти на себе відповідальність, щоб країна не опинилася в політичному хаосі", - сказав Льовен журналістам.

Повідомляється, що міністр оборони країни Пітер Гультквіст, який також був предметом недовіри, зберіг свою посаду.

Напередодні шведський опозиційний Коаліційний альянс заявив, що планує висловити недовіру трьом міністрам уряду через витік транспортних даних, в тому числі секретних, IT-працівникам у Чехії.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Шведське транспортне агентство у 2015 році без дотримання належної процедури перевірки передало обслуговування своїх електронних систем компанії IBM.

Відтак інформація про всі автомобілі в країні – в тому числі поліцейські і військові – стала доступна IT-працівникам  у Чехії.

Крім того, чеським IT-шникам стала доступна секретна поліцейська інформація, зокрема, дані про кримінальні злочини чи інформація про підозрюваних у вчиненні злочинів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.