Сенат США ухвалив нові санкції проти Росії, тепер слово за Трампом

П'ятниця, 28 липня 2017, 07:45

Сенат США схвалив широкомасштабний законопроект про введення нових санкцій проти РФ, Ірану та КНДР, який буде направлено на підпис американському президенту Дональду Трампу.

Про це повідомляє CNN.

Законопроект, який дає Конгресові нові повноваження блокувати спроби Трампа послабити санкції проти Москви, 27 липня підтримали 98 законодавців, 2 проголосували проти.

У Палаті представників 26 липня нові санкції підтримали 419 голосами, 3 проти.

Тепер законодавча ініціатива перед набуттям чинності має бути підписана президентом США.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила журналістам у четвер ввечері за межами Білого дому, що президент перегляне законопроект про санкції. Проте вона не сказала, підпише чи ветує Трамп нові санкції.

Напередодні новий директор з комунікацій Білого дому Ентоні Скарамуччі заявив, що президент США Дональд Трамп може накласти вето на російський санкційний законопроект , але для того, щоб зробити його більш жорстким.

Раніше повідомлялося, що Палата представників та республіканці Сенату Конгресу США досягли згоди щодо законопроекту про санкції проти РФ, Ірану та КНДР, що прокладає шлях для надсилання законопроекту на стіл президенту США Дональду Трампу на підпис.

Новий законопроект викликав незадоволення в країнах Євросоюзу та європейських інституціях.

Про подробиці нових санкцій читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.