У Штутгарті суд дозволив заборонити дизельні авто до наступного року

П'ятниця, 28 липня 2017, 13:47

Адміністративний суд Штутгарта зобов'язав земельний уряд до початку наступного року заборонити в місті автомобілі з дизельними двигунами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю, 28 липня. Цим вердиктом судді задовольнили позов німецької екологічної організації Deutsche Umwelthilfe до уряду землі Баден-Вюртемберг.

Згідно з рішенням суду, до 1 січня 2018 року має бути ухвалена заборона проїзду вулицями Штутгарта автомобілів, оснащених дизельними двигунами, що не відповідають щонайменше екологічному стандарту "Євро-5". Цей стандарт було запроваджено з 2012 року.

Утім, ухвалу суду ще можуть оскаржити. У міністерстві транспорту землі Баден-Вюртемберг зазначили, що вивчать рішення суду та поки відмовилися від коментарів щодо подальших кроків.

Також у міністерстві не змогли сказати, наскільки реальним є запровадження заборони з 1 січня наступного року.

Екологи вже не перший рік вимагали цілковитої заборони автомобілів з дизельними двигунами в місті. Через особливості рельєфу тут постійно фіксують високі показники концентрації шкідливих викидів. Ці показники іноді в кілька разів перевищували допустимі норми.

На думку суду, саме цілковита заборона дизельних авто на вулицях міста стане дієвим заходом у боротьбі з забрудненням повітря. Самої лише модернізації дизельних двигунів недостатньо.

Судді також наголосили, що турбота про здоров'я людей має пріоритет перед правами власників дизельних автомобілів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.