Польська опозиція випереджає керівну партію "ПіС" після масових протестів

інфографіка
П'ятниця, 28 липня 2017, 15:23

Польські опозиційні партії здатні отримати на дострокових виборах кращий результат, ніж керівна "Право і справедливість".

Про це у п’ятницю, 28 липня, повідомляє Rzeczpospolita.

Опитування Kantar Public було проведене 25 липня. Наступного дня після того, як президент Польщі заветував два скандальні законопроекти судової реформи. Цьому передували масові протести, організовані польською опозицією.

За даними опитування, союз опозиційних партій "Громадянська платформа" і "Сучасна" здатен отримати підтримку 35% виборців. Натомість рейтинг правлячої партії "Право і справедливість" знизився і складає 32%.

 Натисніть для збільшення

Праворадикальну партію Kukiz'15 підтримали 13% опитаних. Саме з цією силою у разі перемоги на виборах доведеться співпрацювати для формування більшості. Важливо, що Kukiz'15 підтримала президентське вето судової реформи, яку хотіла протягнути "ПіС".

Опитування продемонструвало ще один цікавий результат. Понад половина поляків вважають, що демократія у Польщі під загрозою за правління партії "Право і справедливість" під загрозою. Таку думку висловили 56% опитаних.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.