США будуть змушені скоротити до 300 працівників своїх дипмісій в РФ – ЗМІ

П'ятниця, 28 липня 2017, 16:08

США в зв'язку рішенням РФ доведеться скоротити близько 200-300 співробітників своїх диппредставництв.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на джерело.

МЗС РФ у п'ятницю закликав США до 1 вересня привести кількість дипломатів і техскладу диппредставництв в РФ у відповідність з числом співробітників російських диппредставництв в США.

Це означає, що загальна кількість персоналу, зайнятого в американських дипломатичних і консульських установах в Російській Федерації, скоротиться до 455 чоловік.

Як вказав співрозмовник агентства, в даний час в дипломатичних місіях США в РФ числяться близько 600-700 співробітників.

"Їх 600-700 зараз, і скорочення для них буде дуже болісне", - підкреслило джерело.

Російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Нагадаємо, адміністрація Барака Обами 2016 року наказала конфіскувати резиденції, які російські дипломати використовували для відпочинку та розваг у США.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США здійснили "грабіж серед білого дня", конфіскувавши дипломатичні маєтки росіян минулого року.

Цей крок був частиною американських заходів проти Москви за те, що вона втручалась в президентські вибори в США. Тоді США також вислали 35 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.