МЗС РФ назвало інцидент з літаком Рогозіна "грубим антиросійським жестом"

П'ятниця, 28 липня 2017, 20:45

Москва висловила рішучий протест тимчасовому повіреному в справах Румунії в Росії Віорелу Кожокару в зв'язку з забороною Бухареста на проліт літака, на борту якого був віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін.

Про це йдеться у повідомленні російського МЗС.

У відомстві наголосили, що своїми діями Бухарест поставив під загрозу "безпеку понад 160 пасажирів, що летіли цим рейсом".

"У Москві розцінюють цей інцидент як свідому провокацію, що завдає серйозної шкоди двостороннім відносинам" - йдеться у повідомленні.

В МЗС РФ закликали владу Румунії провести ретельне розслідування події і представити російській стороні відповідні пояснення.

Статс-секретар, заступник глави російського зовнішньополітичного відомства Григорій Карасін назвав дії Бухареста демаршем "на межі міжнародного хуліганства".

"Інакше як грубий, антиросійський жест ми це не сприймаємо", - цитує його РИА "Новости".

Як повідомлялося, Румунія заборонила перетин її повітряного простору літаку, на борту якого перебував російський віце-прем'єр Дмитро Рогозин.

Російський віце-прем'єр летів до Молдови для участі у заходах на території Придністров'я на запрошення президента Ігоря Додона.

Уряд Молдови неодноразово закликав Москву відмовитись від участі в заходах, присвячених 25-річчю миротворчої операції в Придністров'ї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.