Україна потребує летальної зброї для зменшення втрат у конфлікті з РФ - Климпуш-Цинцадзе

Понеділок, 3 липня 2017, 12:10

Україна, орієнтуючись на політичне і дипломатичне вирішення питань щодо агресії Російської Федерації, потребує летальної зброї, щоб зменшити військові та цивільні втрати.

Про це заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ніколи не просили військовослужбовців НАТО захищати нас на нашій території, ми самі готові щодня охороняти свою державу і будемо продовжувати це активно робити. Орієнтуючись на політичне і дипломатичне вирішення цього конфлікту - агресії Російської Федерації проти України, - ми просимо підтримки і солідарності, тому що Російська Федерація розуміє виключно мову сили...

І тільки системний солідарний тиск може забезпечити повернення Росії до поваги до міжнародного права. Ми просимо про оборонну летальну зброю, щоб охороняти себе... щоб мати менше військових і цивільних втрат", - сказала Климпуш-Цинцадзе під час 95-го семінару Роуза-Рота "Безпека і стабільність в Україні і Чорноморському регіоні" в понеділок у Києві.

Вона нагадала, що від початку цього року в Україні в результаті збройного конфлікту на Донбасі загинуло 120 військовослужбовців і близько 900 були поранені.

Віце-прем'єр також зазначила, що Україні необхідне членство в НАТО не тільки для того, щоб отримати зовнішню гарантію державного суверенітету і територіальної цілісності України, а й "щоб мати можливість разом захищати спільні цінності".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.