У Франції заарештували екстреміста, який погрожував убити Еммануеля Макрона

Понеділок, 3 липня 2017, 13:41

У Франції заарештували правого екстреміста, який погрожував убити під час військового параду президента Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Le Figaro.

Зловмисника взяли під арешт ще в суботу, однак про деталі справи стало відомо лише тепер. Поліція затримала 23-річного чоловіка, що жив у передмісті Парижа, 28 червня. Його звинуватили у змові в зв’язку з терористичною діяльністю.

Підозрюваний, що є прихильником праворадикальної ідеології, погрожував убити президента Еммануеля Макрона під час параду на Єлисейських полях 14 липня. Вже у в’язниці він заявив, що хоче убивати "темношкірих, арабів, євреїв і гомосексуалістів".

Поліція заарештувала чоловіка у нього вдома після того, які він намагався придбати вогнепальну зброю через інтернет. В його автомобілі вилучили три кухонні ножі, а на персональному комп’ютері виявили історію пошуку потенційних цілей для атаки.

Затриманий вже був відомий правоохоронним органам.  У 2016 році його засудили до трьох років позбавлення волі з півторарічним відтермінуванням за провокації на тлі расової ненависті. Він розхвалював дії норвезького терориста Андерса Брейвіка, який у 2011 році убив 77 людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.