Катар підготував відповідь на ультиматум арабських держав

Понеділок, 3 липня 2017, 15:10

Міністр закордонних справ Катару прибув до Кувейту, який виступає у кризі посередником між Дохою та арабськими державами, щоб передати відповідь на їхні вимоги до Катару.

Про це повідомляє катарський телеканал Al Jazeera.

Головний дипломат Катару Аль Тані у понеділок проводить зустріч з еміром Кувейту Аль Сабахом. За повідомленням державних ЗМІ Катару, Аль Тані має передати еміру рукописний лист від еміра Катару, у якому є відповідь на ультимативні вимоги країн Перської затоки.

Відповідь Катару буде головною темою саміту міністрів закордонних справ Саудівської Аравії, Єгипту, Бахрейну та ОАЕ, який відбудеться у середу.

Наразі точна відповідь Катару на ультиматум своїх сусідів не відома, однак раніше емірат заявляв, що не виконає жодної з 13 вимог, пропонуючи замість цього "належні умови для діалогу".

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму, висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.