Близько 30 банків можуть переїхати з Лондона до Франкфурта через Brexit

Неділя, 30 липня 2017, 17:39

Близько 30 міжнародних банків розглядає можливість переїзду з Лондона до Франкфурта-на-Майні у зв'язку з виходом Великої Британії з Євросоюзу.

Про це президент німецької Федеральної служби нагляду за фінансовими інститутами (BaFin) розповів німецькій медіакомпанії Deutschlandfunk, передає Deutsche Welle.

За його словами, серед банків, які планують змінити адресу, є британські, американські, японські і німецькі. Він також зазначив, що фіктивні установи, які мають лише поштові скриньки, не зможуть переїхати.

Низка фінансових компаній уже офіційно повідомили про свої наміри перенести до Франкфурта частину свого бізнесу з Лондона. Останнім про намір залишити Лондон через Brexit повідомив був японський банк Mizuho. Також адресу з лондонської на франкфуртську планують змінити інші японські фінінститути - Sumitomo Mitsui, Nomura та Daiwa Securities.

Серед великих міжнародних фінустанов про плани перенести частину бізнесу в Європу у липні повідомила також американська Citigroup. Там заявили про перенесення до Франкфурта свого торгового бізнесу і частини інвестмент-банкінгу.

Іншими двома великими бізнес-центрами, які розглядаються компаніями для переїзду з Лондона внаслідок Brexit, є Дублін та Париж.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.