Туск не приїде до Польщі на слухання щодо Смоленської катастрофи

Вівторок, 4 липня 2017, 09:54

Президент Європейської ради Дональд Туск у середу не буде присутнім на слуханнях в Польщі, які стосуються розслідування Смоленської авіакатастрофи у 2010 році.

Про це повідомляє EUobserver.

Туска, який тоді був прем'єр-міністром Польщі, викликали в якості свідка, але він не зможе приїхати на слухання через свої службові обов’язки. Прокурор заявив, що призначить нову дату слухань.

Нагадаємо, глава Міноборони Польщі закидає Туску злочинну бездіяльність при поверненні уламків літака Ту-154М. Міністр направив до прокуратури подання про підозру в зраді національних інтересів Польщі.

Як повідомлялося, у труні президента Польщі Леха Качинського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, знайшли фрагменти тіл двох інших людей.

Крім того, у труні командувача спеціальних військ генерала Влодзімєжа Потасінського слідчі знайшли рештки ще чотирьох тіл.

Ексгумацію жертв Смоленської катастрофи польська влада проводить від кінця минулого року. З того часу було проведено 17 ексгумацій. До кінця цього року прокуратура планує ексгумувати і провести детальнее дослідження рештків 46 жертв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.