Росія, Китай та Іран посилили шпигунську діяльність у ФРН - звіт спецслужб

Вівторок, 4 липня 2017, 10:57

Федеральне відомство Німеччини з охорони конституції попереджає про посилення шпигунської активності з боку Росії, Китаю, Ірану та Туреччини за кілька днів до саміту країн "Великої двадцятки" в Гамбурзі.

Відповідна інформація міститься у новому звіті відомства, який буде оприлюднений у вівторок, повідомляє Deutsche Welle.

"Російська Федерація, Китайська Народна Республіка та Ісламська Республіка Іран - основні учасники шпигунської діяльності, спрямованої проти Німеччини", - йдеться у звіті, який представлять сьогодні у Берліні глава МЗС ФРН Томас де Мезьєр та очільник Федерального відомства з охорони конституції Ганс-Георг Маасен.

У контексті шпигунства в документі згадано й Туреччину. Обсяг звіту - понад 300 сторінок.

У звіті зазначається, що з Росії та Китаю на Німеччину неодноразово вчиняли кібернапади. Мішенями атак були передусім міністерство закордонних справ, міністерства економіки та фінансів, німецькі диппредставництва за кордоном, відомство канцлерки та Бундесвер.

Окрім того, спецслужба застерігає від прослуховування іноземних спецслужб в урядовому кварталі Берліна. Це відбувається регулярно, особливо напередодні важливих економічних і фінансово-політичних переговорів, зазначають фахівці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.