Туреччина засудила Грецію за обстріл вантажного судна

Вівторок, 4 липня 2017, 15:03

Міністерство закордонних справ Туреччини засудило Грецію за інцидент, в якому по турецькому комерційному кораблю відкрила вогонь грецька берегова охорона.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

У письмовій заяві міністерство повідомило, що турецький корабель M/V ACT, що здійснює перевезення сухих вантажів, йшов із порта Іскендерун на півдні Туреччини до порту Ізміт у північно-західній частині Туреччини, коли його обстріляли.

"Ми рішуче засуджуємо незрозумілі дії грецької влади під час цього огидного інциденту", - сказано в заяві.

У турецькому МЗС підкреслили, що не може бути підстав для відкриття вогню по беззбройному кораблю, що пливе з одного турецького порту в інший.

За даними турецької влади, після обстрілу корабель, на якому перебували 13 членів екіпажу, вирушив до порту Мармаріс у супроводженні кількох катерів берегової охорони Туреччини.

Грецька сторона заявляє, що отримала анонімне попередження про перевезення наркотиків на кораблі. Грецька берегова охорона наказала кораблю змінити свій курс на Родос для огляду вантажу. 

 Вони заявляють, що турецький капітан не послухався наказів щодо зупинки, через що берегова охорона була змушена здійснити "попереджувальні постріли".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.