Росія може розмістити свою військову поліцію в буферних зонах Сирії

Вівторок, 4 липня 2017, 19:26

Росія може розмістити свою військову поліцію в буферних зонах безпеки в Сирії.

Про це у вівторок заявив глава російської делегації Олександр Лаврентьєв на переговорах в Астані щодо врегулювання сирійської кризи, повідомляє Reuters.

За його словами, це може трапитися через два-три тижні після підписання відповідних документів з Туреччиною та Іраном. Утім, поки що деталі плану ймовірного розміщення російської військової поліції в Сирії не узгоджені.

"Поки складно говорити про присутність російських спостерігачів і представників Міноборони РФ, але в цілому передбачається присутність російської військової поліції в буферних зонах безпеки", - цитує Лаврентьєва ТАСС.

Нагадаємо, на початку травня учасники міжсирійських переговорів в Астані за участю країн-гарантів перемир'я підписали меморандум про створення зон деескалації в Сирії.

Згідно з рішенням, вся провінція Ідліб, частини провінцій Алеппо, Латакія, Хама і Хомс, райони Дамаска і Східної Гути, а також частини провінцій Дараа і Кунейтра включені у зони деескалації.

Сирійська опозиція заявила, що не підтримує створення зон деескалації у Сирії, оскільки це загрожує територіальній цілісності країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.