Тіллерсон: КНДР з ядерною зброєю для нас неприйнятна

Середа, 5 липня 2017, 09:08

Сполучені Штати засудили запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети та мають намір винести це питання в Раді безпеки ООН.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

"Щоб зупинити глобальну загрозу - потрібні глобальні дії. Будь-яка країна, яка приймає північнокорейських працівників, надає будь-які економічні чи військові пільги або не виконує резолюції Ради Безпеки ООН, сприяє і підтримує небезпечний режим. Всі країни повинні публічно продемонструвати Північній Кореї, що за розробку ядерної зброї будуть наслідки", - йдеться в заяві.

"Ми маємо намір поставити питання про провокаційні дії Північної Кореї в РБ ООН та ввести більш жорсткі заходи з тим, щоб привести КНДР до відповідальності", - заявив держсекретар США.

"Озброєна ядерною зброєю Північна Корея для нас неприйнятна", - йдеться в документі, де також підкреслено, що США прагнуть виключно до мирної денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, напередодні Північна Корея заявила про успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР), яка, за словами експерта, могла б досягти американського штату Аляска.

Сполучені Штати скликають закрите засідання Радбезу ООН у зв'язку з останнім запуском ракети КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.