Візит Трампа до Польщі викликає занепокоєння у Брюсселі - The Guardian

Середа, 5 липня 2017, 10:01

Візит президента США до Польщі проурядова польська преса вже порівняла з історичним візитом до Західного Берліна Джона Ф. Кеннеді 1963 року, проте поїздка Трампа до Варшави на цьому тижні викликала побоювання через стратегію американського президента, яка несе загрозу не об'єднати, а розділити Європу.

Про це повідомляє The Guardian.

Трамп має прибути до Польщі в середу ввечері та виголосити промову у Варшаві в четвер.

Він також візьме участь у засіданні "Ініціативи трьох морів", перш ніж поїде на саміт G20 у Гамбурзі.

"Але в Брюсселі та інших європейських столицях є занепокоєння з приводу того, що візит Трампа буде розглядатися як схвалення уряду, який неодноразово мав суперечки з інституціями ЄС через напади на незалежні демократичні інституції та відмову прийняти мігрантів згідно з квотами, погодженими попереднім проєвропейським урядом", - повідомляє видання.

Лідер соціалістичного блоку в Європейському парламенті, італійський депутат Джанні Пітелла зазначив: "Через декілька місяців свого президентства Трамп вже поставив під загрозу Паризьку угоду про зміну клімату, загрожує відносинам між ЄС, США та НАТО, і тепер він ризикує порушити вже дуже делікатну ситуацію у Польщі та Східній Європі".

Як відомо, президент США Дональд Трамп здійснить візит до Польщі напередодні саміту G20 в Німеччині, який відбудеться 7-8 липня у Гамбурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.