Чотири арабські держави в Єгипті обговорять катарську кризу

Середа, 5 липня 2017, 10:04

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет 5 червня проведуть переговори в Каїрі щодо подальших дій стосовно Катару, якому вони оголосили політичну та економічну блокаду.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Чотири країни повідомили, що отримали відповідь Катару на свої вимоги і мають намір дати свою відповідь "своєчасно".

Точний зміст катарської відповіді на ультиматум не розголошується, але міністр закордонних справ Катару у вівторок сказав, що перелік умов для відновлення відносин "є нереалістичним і неможливим для виконання".

"Ідеться не про боротьбу з тероризмом, а про те, щоб покласти край свободі думки", - сказав він на зустрічі з німецьким колегою Зігмаром Габріелем.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму, висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Катар підготував відповідь на ультиматум арабських держав. Наразі її подробиці не відомі, однак раніше емірат заявляв, що не виконає жодної з 13 вимог.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.