Справу збитого літака МН17 розглядатиме суд в Нідерландах

Середа, 5 липня 2017, 11:04

Винні у катастрофі літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН17, який був збитий над Донецькою областю, понесуть покарання відповідно до законодавства Нідерландів.

Про це йдеться у повідомленні уряду Нідерландів.

Повідомляється, що Нідерланди, Бельгія, Австралія, Малайзія та Україна, представники яких входять до Об'єднаної слідчої групи (JIT), що веде кримінальне розслідування, ухвалили спільне рішення.

Розглядався також варіант створити спеціальний міжнародний трибунал з представників п'яти країн. Але він був надто складним, тому що правові системи багатьох країн відрізняються.

Створення трибуналу Організації Об'єднаних Націй відкинули ще у 2015 році, коли Росія заблокувала це рішення в Раді Безпеки ООН.

Голландське видання NOS зазначає, що розслідування катастрофи досі триває, є підозрювані, але досі нікому не висунуто звинувачень. Ухвалення рішення не означає, що винні постануть перед судом найближчим часом. Вони також можуть бути засуджені заочно.

Нагадаємо, катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака прийшла до висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії.

Раніше повідомлялося, що встановлені імена 100 осіб, підозрюваних до причетності катастрофи літака "Малазійських авіаліній", їх буде названо до 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.