У Берліні митець запропонував Mercedes в обмін на "смерть диктатури"

фото
Середа, 5 липня 2017, 11:44

Туреччина надіслала дипломатичну ноту Міністерству закордонних справ Німеччини через акцію художника, яку Анкара вважає "провокаційною дією".

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Посольство Туреччини в Берліні 4 липня направило німецькому Міністерству закордонних справ "термінову" дипломатичну ноту у зв'язку з "провокаційною дією" місцевого художника проти президента Реджепа Таїпа Ердогана перед відомством федерального канцлера Німеччини (у Берліні. - Ред.)", - повідомляє видання.

Повідомляється, що художник Філіп Рух (Philipp Ruch) підготував машину Mercedes з банером, де зображено Ердогана, російського президента Володимира Путіна та саудівського короля Салмана бін Абдулазіза.

На банері художник написав: "Хочеш цей автомобіль? Вбий диктатуру" ("Willst du dieses Auto? Dann töte die Diktatur!"). 

Фото з сайту bz-berlin.de 

3 липня він розмістив транспортний засіб перед будівлею канцелярії федерального канцлера Німеччини у Берліні.

"Незрозуміло та неприйнятно, що такий акт насильства був дозволений перед будівлею канцелярії, і під захистом сил безпеки. Цілком очевидно, що такі акції заохочують ненависть і насильство в непростий час, коли мир та спільні цінності людей мають бути захищені у світі", - йдеться у заяві турецького посольства.

Зазначимо, що Філіп Рух - німецько-швейцарський філософ, який здійснив вже чимало перформансів, засновник "Центру політичної краси".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.