Reuters: Росія доставила в Крим турбіни Siemens в обхід санкцій

Середа, 5 липня 2017, 19:13

Росія в обхід санкцій Заходу доставила в тимчасово окупований Крим турбіни для електростанцій, виготовлені німецькою компанією Siemens.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на три джерела, яким відома інформація про здійснену доставку.  

Одне джерело, близьке до проекту, повідомило Reuters, що дві турбіни були доставлені в Крим морем з Росії. За даними анонімного джерела, вони призначені для використання на електростанції в Севастополі. 

Турбіни були розвантажені в порту Севастополя, а на майданчику електростанції була проведена підготовча робота по встановленню та введенню в експлуатацію турбін, повідомляє джерело. За його словами, це були турбіни SGT5-2000E, які виробляються тільки Siemens та її дочірніми компаніями.

Офіційний представник енергетичного сектору Криму, знайомий з проектом електростанцій та співробітником компанії, що бере участь у проекті, також підтвердив, що це турбіни Siemens.

Агенція Reuters відзначає, що не зуміла знайти підтвердження, чи було відомо Siemens про передачу устаткування, чи компанія просто пропустила цей момент. Представник Siemens в Мюнхені Вольфрам Трост заперечив, що компанія доставляла турбіни до Криму.

Санкції ЄС забороняють європейським приватним особам і компаніям продавати енергетичні технології в Крим, який був анексований Росією в 2014 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.