Глава МЗС Британії: судова реформа в Україні стає нерішучою, є сподівання на успіх

оновлено
Четвер, 6 липня 2017, 12:26

Міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон заявив про сумнів щодо готовності України до рішучості у здійсненні судової реформи і значив 6 напрямків змін, пріоритетних для світу.

Про це він сказав, відкриваючи міжнародну конференції щодо реформ в Україні, яка проходить у Лондоні.

"Я зараз скажу мантру, яку ви багато разів чули: Україна за три роки після революції зробили більше, ніж за десятиріччя. Це так... Але є все більше ознак того, що реформи стають нерішучими", - заявив він, згадавши, зокрема, проблеми у проведенні судової реформи.

Джонсон наголосив, що є шість напрямків, прогрес у яких є найважливішим для міжнародних партнерів – це виборча реформа, медична, судова, пенсійна, реформа держслужби та приватизація, – і висловив сподівання на успіх перетворень в Україні.

Водночас ключове значення, за його словами, має створення незалежної та неупередженої системи правосуддя.

"Інвестори будуть робити бізнес в Україні, тільки якщо знатимуть, що їхні контракти виконуватимуться і вони можуть розраховувати на судовий захист для їх виконання", - заявив він.

Згодом представники Foreign office у розмові з "Європейською правдою" наголосили, що у заяві Джонсона про проблеми з рішучістю йдеться виключно про судову реформу і міністр переконаний, що Київ дійсно хоче проводити системні зміни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.