Президент США бачить значний потенціал в ініціативі "Трьох морів"

Четвер, 6 липня 2017, 12:43

Президент США Дональд Трамп бачить значний потенціал в ініціативі "Трьох морів".

Про це Трамп заявив під час свого візиту до Варшави.

"Більш широкий доступ до ринку енергетики, зменшення бар'єрів - це саме те, що потрібно зробити. Ініціатива Трьох морів має великий потенціал, і треба поспішити у реалізації. Вітаю ваші країни із запуском цього проекту", - заявив він.

Характерно, що досі Трамп дотримувався іншої торговельної політики, виступаючи проти лібералізації міжнародної торгівлі та дбаючи про потребу захисту американських виробників.

Зазначимо, що ініціатива "Трьох морів", яку запустили в минулому році Польща та Хорватія, націлена на розвиток торгівлі, співпраці в сфері енергетики та інфраструктури між країнами від Балтики до Балкан, на узбережжях Балтійського, Адріатичного і Чорного морів.

Ініціатива є неформальною платформою співпраці 12 країн Центральної та південної Європи (Польща, Хорватія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Румунія, Болгарія та Австрія). 

Як відомо, у Варшаві сьогодні відбудеться саміт ініціативи "Трьох морів", в якому візьмуть участь глави 12 держав, до яких приєднається й президент США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.