Суд в Італії наступного тижня обере запобіжний захід затриманому українцю

Четвер, 6 липня 2017, 14:46

До справи українського військовослужбовця Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою у вбивстві на Донбасі італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі, допущений новий адвокат, засідання суду щодо обрання запобіжного заходу очікується наступного тижня.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Адвокат допущений до справи. Засідання суду відбудеться орієнтовно на наступному тижні, дата поки не відома", - повідомив заступник генерального прокурора України.

Як відомо, поліція Італії заарештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова 2014 року у Слов'янську.

На можливу причетність підрозділу Марківа до загибелі співробітників ЗМІ вказав французький журналіст. Крім того, в рамках свідчень він надав італійській поліції відеоряд, який поки не був оприлюднений.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що ГПУ звернулася до італійської влади з вимогою надати ґрунтовні докази вини Марківа або його негайного звільнення.

Пізніше стало відомо, що Марків є чинним заступником командира взводу в батальйоні Нацгвардії України ім. генерала Сергія Кульчицького.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.