Тисячі людей йдуть антиурядовим маршем з Анкари до Стамбула

фото
Четвер, 6 липня 2017, 16:14

У Туреччині тисячі людей йдуть до Стамбулу з Анкари, щоб протестувати проти урядових утисків у країні, які значно посилилися за останній рік.

Про це повідомляє Reuters.

Протестувальники несуть турецькі прапори та плакати за написом "Справедливість". Крім того, багато людей вдягнені у білі футболку з таким же написом червоного кольору.

Одним з ініціаторів маршу став глава опозиційної Республіканської народної партії Кемаль Кілікдароглу, який звинуватив уряд у створенні однопартійної держави після невдалого путчу 15 липня.

Ердоган звинувачує протестуючих, що вони "діють разом з терористичними групами", зараховуючи до них курдських бійців та послідовників проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації перевороту

Як відомо, сьогодні Європарламент схвалив резолюцію із закликом призупинити переговори щодо членства Туреччини в ЄС, якщо Анкара продовжить впроваджувати конституційні зміни, схвалені на референдумі у квітні.

У четвер вранці у Стабмулі турецька поліція затримала вісім правозахисників, серед яких директор турецького відділення правозахисної організації "Amnesty International" Іділ Есер.

ЄС жорстко критикує Туреччину за порушення права і свобод людини, переслідування політичних опонентів та недотримання демократичних цінностей.

Однак для блоку критично важливо зберегти укладену минулого року угоду з Анкарою про стримання потоку мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.