США занепокоєні затриманням групи правозахисників у Туреччині

П'ятниця, 7 липня 2017, 12:12

Державний департамент США висловив занепокоєння у зв'язку зі затриманням турецьким урядом групи правозахисників, в тому числі директора Amnesty International у Туреччині.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Держдепартаменту США.

"Сполучені Штати Америки глибоко занепокоєні тим, що 5 липня відбулося затримання відомих правозахисників Amnesty International Turkey та інших шанованих установ", - йдеться у заяві речника державного департаменту Хізер Науерт.

"Як і щодо минулих арештів видатних правозахисників, журналістів, науковців та активістів, ми підкреслюємо важливість поваги правильного розгляду справ та прав індивідуума, як це закріплено в Конституції Туреччини, і відповідно до власних міжнародних зобов'язань Туреччини", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що турецька поліція затримала у Стамбулі вісім правозахисників, серед яких директор турецького відділення правозахисної організації "Amnesty International" Іділ Есер.

Поліція затримали їх під час семінару з цифрової безпеки, який проходив в одному з готелів Стамбула. Також затримані двоє тренерів з Німеччини та Швеції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.