Внаслідок диверсії ІДІЛ на південь від Мосула загинули журналісти

П'ятниця, 7 липня 2017, 14:12

Бойовики "Ісламської держави" активізували диверсійну діяльність на південь від Мосула, у той час, як іракські військові практично витіснили бойовиків з цього іракського міста.

Про це повідомляє Reuters.

Бойовики напали на село Імам Гарбі, за 70 кілометрів на південь від Мосула. Внаслідок диверсії "ісламістів" загинули двоє іракських журналістів, ще двоє отримали поранення. Повідомляють також про загиблих та поранених серед цивільних і військових, однак їхню кількість не уточнюють.  

Очікується, що бойовики "Ісламської держави" у найближчий час зосередяться саме на диверсійній тактиці. Адже "ісламісти" поступово втрачають контроль над іракськими містами, захопленими в 2014 році.

Нагадаємо, іракські сили безпеки майже звільнили Мосул, де-факто столицю "Ісламської держави" в Іраку. У місті залишаються всього близько 300 бойовиків. Іракське командування анонсує звільнення Мосула найближчим часом.

ІДІЛ захопила Мосул влітку 2014 року. Операція з остаточного звільнення міста від ісламістів триває з жовтня 2016-го. Іракське військо підтримує міжнародна антитерористична коаліція під проводом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.