Кількість мігрантів, які прибувають до Іспанії, збільшилася вдвічі

Неділя, 9 липня 2017, 11:38

Кількість мігрантів, які прибули на південне узбережжя Іспанії, збільшилося вдвічі в 2017 році у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Про це повідомляє AFP.

Мігранти прямують до Іспанії з Марокко, уникаючи проходження через Лівію, де все триває збройний конфлікт.

Цього тижня в Альборанському морі, яке з'єднує північно-східну частину Марокко та південно-східну частину Іспанії у західному Середземномор'ї, врятували 380 мігрантів.

"Ми стурбовані тим, що ми бачимо цифри, яких ми не бачили протягом багатьох років, і це небезпечна частина моря, де дуже сильні течії", - заявив представник іспанської правозахисної організації "SOS Racisme" Мікель Арагуас.

Минулого тижня у морі перевернувся надувний човен, який, ймовірно, прямував з Марокко. На борту перебували 52 людини, іспанській береговій охороні вдалося врятувати лише трьох.

Італійський морський маршрут залишається найпопулярнішим у мігрантів, у цьому році Італія прийняла близько 85 000 осіб зі 100 000 людей, які прибули до Європи морем.

Але кількість мігрантів на іспанському маршруті збільшується. За січень-червень більше 4000 людей було врятовано на морі між Марокко і Алжиром та Іспанією, у порівнянні з 8100 протягом всього 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.