НУО розділилися через розроблені Італією правила поведінки при рятуванні мігрантів

Вівторок, 1 серпня 2017, 11:06

П'ять неурядових організацій відмовилися підписати розроблений Італією кодекс поведінки при рятуванні мігрантів у Середземному морі.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ Італії, повідомляє Euobserver.

Проте три інші організації підтримали нові правила, які включають заборону надсилати світлові сигнали, які можуть допомогти мігрантам, та заборону переміщення мігрантів на інші судна.

Одна з організацій, які відмовилася підписати кодекс поведінки, "Лікарі без кордонів" (Doctors Without Borders), заявила у понеділок, що вже дотримуються кількох правил, таких як фінансова прозорість.

Організація "Лікарі без кордонів", що вже врятувала понад 16 тисяч мігрантів, вважає, що кодекс поведінки може призвести до зниження пошукової та рятувальної ефективності в Середземному морі, що призведе до більшої кількості смертей.

НУО Save the Children підписала кодекс поведінки, заявивши, що вже виконує більшість із розроблених Італією правил.

Мальтійська НУО "Рятувальна станція для мігрантів у відкритому морі" (Migrant Offshore Aid Station) та іспанська група Proactiva Open Arms погодилися дотримуватися правил поведінки, в той час як німецькі Sea-Watch, Sea-Eye, Jugend Rettet та французька SOS Mediterranee утрималися.

Повідомляється, що одне з питань, яке викликає занепокоєність у НУО - це зобов'язання приймати поліцейських на борту своїх суден. Організації стверджують, що це порушення гуманітарного принципу нейтралітету.

Проте Італія стверджує, що офіцери потрібні для виявлення торговців людьми, які ховаються серед мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.