Туреччина видала ордери на затримання 35 журналістів за зв'язки з Гюленом

Четвер, 10 серпня 2017, 12:44

Туреччина видала ордери на арешт для 35 журналістів за підозрою у зв'язку з проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара підозрює в організації спроби державного перевороту у 2016 році.

Про це повідомляє Turkish Minute.

За даними видання, ордери на затримання були видані через використання 35 журналістами мобільного додатку ByLock, який, за твердженнями турецької прокуратури, пов'язаний зі справою про державний переворот.

В ході розслідування, проведеного стамбульською прокуратурою, турецька поліція розпочала операції проти підозрюваних у четвер вранці та затримала дев'ять журналістів, яких звинувачують у членстві в русі Гюлена через використання додатку ByLock.

Редактор щоденного видання Birgun Бурак Екічі повідомив у соціальних мережах, що його затримали поліція та вилучила мобільний телефон і ноутбук.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині з часу спроби державного перевороту затримано 154 694 особи, 50 136 осіб ув'язнено за підозрою у зв'язках з рухом Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту.

Як відомо, невдала спроба перевороту в Туреччині відбулася в ніч на 16 липня 2016 року. Тоді загинуло більше 200 людей.

Турецька влада звинувачує в організації перевороту опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена, який мешкає в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.