Трамп подякував Путіну за висилку понад 700 американських дипломатів з РФ

П'ятниця, 11 серпня 2017, 08:14

Президент США Дональд Трамп подякував президенту РФ Володимиру Путіну за висилку кілька сотень американських дипломатів з Росії, оскільки Білий дім намагається скоротити витрати.

Про це Трамп заявив під час розмови із журналістами в його гольф-клубі в штаті Нью-Джерсі, повідомляє CNN.

У своїй першій відповіді на рішення Росії вислати сотні американських дипломатів з Росії Трамп заявив, що вдячний Путіну.

"Я хочу подякувати йому, тому що ми намагаємося скоротити наш фонд заробітної плати", - сказав Трамп.

"Немає реальної причини, щоб вони верталися назад. Я дуже вдячний, що ми змогли скоротити наш фонд заробітної плати Сполучених Штатів. Ми заощадимо багато грошей", - сказав Трамп.

Нагадаємо, 28 липня МЗС РФ оголосив про санкції проти американських дипломатів. Це стало відповіддю Москви на прийнятий Конгресом США законопроект про санкції проти Росії.

Росія вимагає у США до початку осені скоротити число своїх дипломатичних співробітників до 455 осіб. Також посольство США більше не зможе використовувати складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві і дачу в Срібному Бору.

30 липня Путін заявив, що Росію повинні будуть залишити 755 працівників американських дипмісій.

Державний департамент США висловив протест у зв’язку із санкціями Росії. 

Нещодавно держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що США ще не визначилися з заходами у відповідь на висилку Росією американських дипломатів, однак зроблять це до 1 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.