До Європи через Середземне море цього року прибуло вдвічі менше мігрантів

відео
П'ятниця, 11 серпня 2017, 12:17

За перші шість місяців 2017 року до Європи прибули 116 682 мігрантів та біженців, з яких майже 83% опинилися на узбережжі Італії.

Про це свідчать дані Міжнародної організації з міграції.

Порівняно з тим же періодом минулого року кількість мігрантів зменшилася більше, ніж вдвічі (263 436 осіб у першому півріччі 2016-го). За півроку у Середземному морі загинули 2405 мігрантів.

Італія прийняла понад 96 тисяч мігрантів, це на кілька тисяч менше, ніж за той же період минулого року. До Греції прибули всього 11,7 тисяч мігрантів, тоді як минулого року там зареєстрували 160 тисяч осіб.

До Іспанії прибуло втричі більше мігрантів, ніж за аналогічний період минулого року. Згідно зі статистикою, цього року прибули 8183 особи, тоді як минулого року за цей період було зареєстровано лише 2476 осіб.

Нещодавно очевидці зняли на відео, як на півдні Іспанії до пляжу міста Кадіс причалив гумовий човен з кількома десятками нелегальних мігрантів.

На оприлюднених кадрах видно, що причаливши до берега посеред дня, темношкірі мігранти відразу почали розбігатися в різні боки.

Ймовірно, мігранти обирають новий маршрут, вважаючи його більш безпечним, ніж подорож з Лівії до Італії. Більшість прибулих до Іспанії є вихідцями з країн Західної Африки - Гамбії, Гвінеї та Кот-д’Івуару. 

Нагадаємо, країни Євросоюзу почали процес повернення до Греції мігрантів, які прибули до Європи через грецьку територію за останні п'ять місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.