Молдова хоче контролювати переміщення придністровських чиновників – ЗМІ

П'ятниця, 11 серпня 2017, 16:31

В уряді Молдови обговорюють ідею запровадження системи виїзних повідомлень для чиновників з непідконтрольного Кишиневу Придністров'я.

Про це повідомляє Newsmaker.

Представників органів влади невизнаної республіки, включаючи керівництво, можуть зобов'язати заздалегідь повідомляти Кишинів про поїздки за кордон.

Активно обговорювати введення нових правил стали після того, як лідер Придністров'я Вадим Красносельський в червні відвідав Лондон і був прийнятий в британському МЗС, спровокувавши дипломатичний скандал.

За словами джерела в молдовському уряді, у цьому питанні в цілому існує консенсус між адміністрацією президента країни Ігоря Додона і Кабінетом міністрів. Зазвичай Додон, який виступає за зближення країни з Росією, і молдовський уряд, яке називає себе прозахідним, часто конфліктують, але тут позиції збіглися.

Зараз придністровські чиновники, включаючи керівництво Придністров'я, вільно літають з молдовської столиці в будь-якому напрямку. По суті, це їх єдина можливість подорожувати: після початку конфлікту в Україні в 2014 році вони перестали користуватися аеропортом Одеси і в принципі уникають поїздок в Україну і транзиту через неї.

Найпопулярнішим напрямком у чиновників невизнаного Придністров’я є Москва.

Поки неясно, коли може бути прийняте остаточне рішення щодо виїзних повідомлень, однак джерела припускають, що це може статися восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.