Меркель: військового вирішення конфлікту навколо КНДР бути не може

П'ятниця, 11 серпня 2017, 17:04

Конфлікт навколо КНДР не може бути вирішений військовою силою, а сторонам слід уникати різких заяв.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, повідомляє Deutsche Welle.

"Німеччина братиме інтенсивну участь у пошуках варіантів виходу з кризи, вирішення якої військовим шляхом неможливе. Однак я гадаю, що словесна ескалація є неправильною відповіддю", - сказала Меркель.

Таким чином канцлерка прокоментувала ранковий твіт президента США Дональда Трампа, в якому він заявив, що США підготували військову відповідь на адресу Північної Кореї на випадок, якщо Пхеньян вчинить нерозсудливі дії.

За її словами, передусім необхідно провадити дипломатичну роботу, для цього необхідна більш тісна співпраця між усіма зацікавленими країнами, особливо США і Китаєм.

Раніше глава Пентагону заявив, що війна США з КНДР могла б стати катастрофічною.

Нагадаємо, Північна Корея пригрозила ударами по американській військовій базі після того, як Дональд Трамп пообіцяв Пхеньяну "вогонь та лють".

Як відомо, 5 серпня Радбез ООН одноголосно прийняв резолюцію, яка посилює санкції проти Північної Кореї. Нові санкції фактично позбавлять Пхеньян однієї третини річного доходу від експорту, який складає $3 млрд на рік.

Північна Корея засудила останні санкції ООН, заявивши, що вони є порушенням її суверенітету. Пхеньян пообіцяв "справедливу відповідь" на санкції, не уточнивши, однак, у чому вона полягатиме.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.