Турецькі фермери опротестували ембарго РФ поїданням томатів

фото
Понеділок, 14 серпня 2017, 17:27

Фермерські організації з турецької провінції Анталія виступили з протестом проти ембарго Росії на імпорт турецьких томатів у РФ.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Під час прес-конференції 14 серпня представники трьох фермерських організацій заявили, що вони очікували на відкриття російського ринку для турецьких томатів до початку нового сезону, але цього так і не трапилося.

Вони відзначили, що закриття російського ринку стало смертельним ударом для сектора, а відповідальність за це несе і турецька сторона.

Крім того, фермери відкинули звинувачення у тому, що у томати вводять гормони. Вони запросили у Анталію експертів, які могли б провести аналіз томатів на вміст гормонів.

Після цього фермери демонстративно з’їли томати, щоб продемонструвати високу якість продуктів.

 

Росія заборонила імпорт турецьких томатів після того, як у 2015 році Туреччина збила російський бомбардувальник поблизу сирійського кордону.

Відносини між Анкарою і Москвою з того часу нормалізувалися, однак заборона на імпорт турецьких томатів залишилася у силі.

22 травня цього року Росія і Туреччина підписали спільну заяву про взаємне зняття обмежень в торгівлі. Після скасування санкцій для Анкари залишилося лише два обмеження -  питання про безвізові поїздки для громадян Туреччини та імпорт томатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.