Керівна партія Австрії відсторонила радника через підозру у відмиванні грошей

Вівторок, 15 серпня 2017, 10:07

За два місяці до проведення парламентських виборів керівна Соціал-демократична партія Австрії відсторонила свого радника через звинувачення у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Politico.

Партія розірвала відносини зі своїм ключовим радником з виборів, ізраїльтянином Талем Зільберштайном. У понеділок стало відомо про розслідування щодо нього за підозрою у відмиванні грошей в Ізраїлі.

Керівник передвиборчої кампанії соціал-демократів Георг Нідермюльбіхлер заявив, що партія негайно припиняє співпрацю з Зільберштайном. Він консультував лідера партії та канцлера Австрії Крістіана Керна у рамках кампанії парламентських виборів, що відбудуться 15 жовтня.

У понеділок ізраїльські ЗМІ повідомили про затримання мільярдера Бені Штайнметца та ще кількох осіб. Їх звинувачують в укладенні фальшивих контрактів для переказів та відмивання грошей. Слідчі також провели обшуки у будинках затриманих.

За даними ЗМІ, серед затриманих був радник австрійського канцлера Зільберштайн. Офіційно ізраїльська влада цю інформацію не підтвердила. Однак опозиційні партії Австрії вже вимагають пояснень від канцлера Керна.

Ультраправа Партія свободи заявила, що канцлер повинен піти у відставку, якщо звинувачення проти його радника виявляться правдивими.

За даними опитувань, молодший партнер правлячої коаліції Австрійська народна партія (ÖVP) лідирує у передвиборчій гонці з 32% підтримки. За нею слідує Соціал-демократична партія (25%) та ультраправа Партія свободи Австрії (22%). 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.