Меркель проти санкцій для країн ЄС, які не хочуть приймати мігрантів

Вівторок, 15 серпня 2017, 11:01

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася пов'язувати розподіл біженців в Європі з питанням фінансування країн-членів з бюджету Євросоюзу.

Про це повідомляє EUobserver.

Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина блокують розподіл біженців через обов'язкові квоти ЄС, залишаючи Грецію та Італію нести тягар міграційної кризи.

Лідер СДПН і головний опонент Меркель на виборах Мартін Шульц закликає до посилення лінії ЄС, включаючи скорочення фінансування з бюджету ЄС країн, які відмовляються брати мігрантів.

Меркель дала зрозуміти, що хоче продовжувати переговори замість того, щоб накладати санкції. "Я не допущу цього", - сказала вона.

Меркель також проти встановлення верхньої межі кількості біженців, яких може прийняти Німеччина. "Я не вірю, що встановлення якоїсь межі буде правильним", - сказала Меркель.

Вона визнала, що з цього питання існують розбіжності між ХДС та її сестринською партією ХСС. В той же час вона підтвердила, що ситуація, подібна до 2015 року, коли до Німеччини прибули 890 тисяч біженців, не повинна повторитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.