Єврокомісія розгляне дії Німеччини щодо авіакомпанії Air Berlin

Середа, 16 серпня 2017, 09:11

Європейська комісія готова до дискусії з Німеччиною у справі банкрутства другого за величиною німецького авіаперевізника - компанії Air Berlin.

Про це заявив речник Єврокомісії в Брюсселі, повідомляє Deutsche Welle.

Речник запевнив, що Комісія завжди готова обговорювати з країнами-членами ЄС будь-які плани щодо їхньої відповідності нормам ЄС.

Заява пролунала у відповідь на звинувачення з боку ірландського лоукостера Ryanair у тому, що уряд Німеччини порушує антимонопольне законодавство ФРН та норми ЄС. Останні забороняють державну підтримку приватних підприємств.

Такі дії, на думку керівників ірландської компанії, підривають вільну конкуренцію на ринку. Підставою для закидів стало те, що збанкрутілий німецький авіаперевізник отримав від уряду Німеччини стабілізаційний кредит обсягом 150 мільйонів євро.

Ці кошти виділялися з метою створити безпроблемну передачу Air Berlin німецькій компанії Lufthansa, кажуть у Ryanair, а самі дії німецького уряду керівництво Ryanair назвало "державною допомогою".

Крім того, перехід Air Berlin під контроль компанії Lufthansa перетворить останню на монополіста на німецькому ринку авіаперевезень, прогнозують у Ryanair. На тлі цього ірландський лоукостер закликав Антимонопольну службу Німеччини та Єврокомісію вжити негайних заходів, аби попередити створення монополіста на ринку.

Нагадаємо, 15 серпня компанія Air Berlin заявила про свою неплатоспроможність та ініціювала процедуру банкрутства. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.