У Франції водометами та сльозогінним газом розігнали антиядерну демонстрацію

фото
Середа, 16 серпня 2017, 11:28

Поліція водометами та сльозогінним газом розігнала демонстрантів, які протестували через нплани влади зберігати ядерні відходи на північному сході Франції.

Про це повідомляє The Local.

У вівторок близько 300 протестувальників зібралися на демонстрацію у муніципалітеті Бюр. Вони виступили проти планів зі зберігання високорадіоактивних відходів на підземному майданчику на глибині 500 метрів.

За даними поліції, деякі мітингарі були у шоломах. Вони жбурляли каміння, палиці та коктейлі Молотова у поліцейських. У відповідь правоохоронці застосували світлошумові гранати, водомети та сльозогінний газ.

У результаті сутички важкі поранення отримали шестеро демонстрантів, заявили організатори протесту. Ще три десятки обійшлись легкими травмами. Місцева префектура говорить про щонайменше трьох постраждалих мітингарів. Двоє правоохоронців отримали поранення від "саморобного пристрою, який жбурнули протестувальники".    

У липні Національне агентство з поводження з радіоактивними відходами (ANDRA) заявило, що будівництво складу зі збереження ядерних відходів почнеться у Бюр щонайраніше у 2022 році.

Але у серпні національний спостерігач Управління ядерної безпеки (ASN) заявив, що має "застереження" щодо проекту. Зокрема, що проект містить невизначеність щодо реакції надзвичайно займистих відходів на підвищення температури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.