До Німеччини потрапили щонайменше 28 мільйонів заражених фіпронілом яєць

Середа, 16 серпня 2017, 12:31

До Німеччини поставили значно більше заражених фіпронілом яєць, ніж вважали раніше: лише у федеральну землю Нижня Саксонія потрапили понад 28 мільйонів яєць.

Про це пише Neue Osnabrücker Zeitung.

Міністерство сільського господарства у Ганновері повідомило виданню, що лише у Нижню Саксонію було поставлено понад 28 мільйонів яєць, які можуть бути заражені фіпронілом – засобом для виведення бліх та інших комах у тварин.  

Повідомлення видання ґрунтується на аналізі міністерства, яке покладається на інформацію з системи раннього попередження ЄС. За даними міністерство федеральної землі, усі заражені фіпронілом яйця були відкликані з продажу.

В останні дні німецький уряд заявляв про майже 11 мільйонів імпортованих з Нідерландів до Німеччини яєць, які можуть містити сліди інсектициду.

Міністр сільського господарства Нижньої Саксонії Крістіан Мейєр критикує уряд за недостатнє розуміння розмаху скандалу. "Ці дані походять з системи швидкого попередження ЄС, уряд міг би самостійно подивитись на них", - сказав Мейєр.

Станом на сьогодні 17 країн, включаючи особливий адміністративний район Гонконг, повідомили про заражені фіпронілом яйця.

Раніше повідомлялося, що уряд Бельгії визнав, що в червні їм було відомо, що яйця з голландських птахоферм можуть бути заражені інсектицидами - за місяць до того, як всі дізналися про проблему.

Наприкінці липня влада Нідерландів закрила 138 птахофабрик після того, як у курячих яйцях виявили підвищений рівень фіпронілу. Це інсектицид, який заборонено використовувати на тваринницьких фермах через загрозу для здоров’я людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.