Швеція збільшить військовий бюджет на $1 млрд протягом трьох років

Середа, 16 серпня 2017, 13:09

Збройні сили Швеції отримають додаткові 8,1 млрд крон ($1 млрд) протягом найближчих трьох років, щоб підвищити оборонні спроможності в умовах зростаючої напруженості з Росією.

Зміни до бюджету узгодили коаліційні та опозиційні партії Швеції, повідомляє The Local.

Протягом трьох років 6,8 млрд крон ($841 млн) додатково направлять на військову оборону та 1,3 млрд крон ($160 млн) - на цивільну оборону.

Кошти будуть витрачені, зокрема, на придбання нових транспортних засобів та боєприпасів для військових, збільшення кількості посад, а також базові тренування і освіту офіцерів.

"Ми спостерігаємо збільшення військової та розвідувальної діяльності в нашому регіоні. Цей крок (виділення коштів) надсилає важливий сигнал світу і буде корисним для Швеції", - сказав міністр оборони Швеції Петер Гулквіст.

Збройні сили Швеції просили уряд виділити додатково 9 млрд. крон протягом 2017-2020 років. Військові заявили, що гроші потрібні на відновлення армії після багаторічних бюджетних скорочень та на тлі підвищення вимог до оперативних можливостей.

Як відомо, Швеція знову ввела військову службу і відновила військову базу на стратегічно важливому острові Готланд в Балтійському морі.

Швеція також посилює співпрацю з НАТО, хоча уряд виключив можливість стати членом Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.