Лідерці німецьких правопопулістів загрожує скасування імунітету

Четвер, 17 серпня 2017, 13:11

Комітет з імунітету Саксонського земельного парламенту одноголосно проголосував за зняття депутатської недоторканості з співголови правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" Фрауке Петрі.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Таким чином комітет задовольнив вимогу прокурора Дрездена, який веде розслідування стосовно надання неправдивих свідчень Петрі. Якщо земельний парламент Саксонії схвалить скасування імунітету Петрі, це відкриє шлях до висунення обвинувачення проти неї прокуратурою.

Якщо впродовж семи днів жоден із депутатів не подасть скаргу на рішення комітету, імунітет Петрі буде скасовано автоматично.

Однак якщо письмовий протест буде подано, а це дуже імовірно, бо у земельному парламенті представлена фракція "Альтернативи для Німеччини", тоді 30 серпня щодо зняття недоторканності з Петрі відбудеться голосування.

Розслідування проти Фрауке Петрі ведеться у зв’язку з виборами у ландтаг Саксонії 2014 року. Підозрюють, що вона надала неправдиві свідчення комісії парламенту про укладення партійного списку "Альтернативи для Німеччини" та фінансування її кампанії.

Фрауке Петрі є депутатом саксонського парламенту від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" та її співголовою. Раніше вона відмовилася очолювати партійний список на виборах до Бундестагу, які відбудуться восени.

За даними опитувань, "Альтернатива для Німеччини" має усі шанси потрапити до Бундестагу на вересневих виборах. За правопопулістів готові проголосувати 7-8% виборців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.