Турецький міністр: Німеччина не може диктувати свої правила всьому ЄС

Четвер, 17 серпня 2017, 16:40

Європейські країни не повинні впливати на процеси в Євросоюзі і роботу структур ЄС.

Про це заявив міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік, коментуючи заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель про неможливість продовження переговорів з Туреччиною щодо Митного союзу, передає Anadolu.

За його словами, заява канцлера Німеччини Ангели Меркель про те, що угода про Митний союз не буде оновлено на вимогу Туреччини, є недоречним.

"Існують загальновідомі правила прийняття рішень, роботи структур ЄС. Вони повинні діяти згідно з правилами", - підкреслив Челік.

За його словами, спроби продемонструвати силу, показати себе головним у ЄС послаблюють Євросоюз, і їх необхідно уникати.

"Між Туреччиною і деякими країнами ЄС можуть існувати розбіжності. Але ці розбіжності не повинні позначатися на відносинах ЄС і Туреччини. В іншому випадку ЄС перестане бути політичним союзом і стане федеративним", - сказав міністр.

Говорячи про заяву Меркель, Челік зазначив, що структури Євросоюзу не повинні дозволяти Німеччини піднімати це питання на рівень ЄС.

"У іншому випадку замість Єврокомісії, Ради ЄС та Європарламенту почнуть приймати рішення глави передових європейських країн, що суперечить основним механізмам Євросоюзу", - підкреслив міністр.

16 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про неможливість продовження переговорів про Митний союз з Туреччиною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.