У Литві можуть знову накласти санкції на два російські телеканали

П'ятниця, 18 серпня 2017, 17:49

Литовська комісія з питань радіо і телебачення (ЛКРТБ) підозрює в можливих порушеннях два російські телеканали, які транслюються в Литві.

Про це повідомляє портал Delfi.

Так, наступного тижня комісія має намір обговорити, чи робити подальші кроки, спрямовані на обмеження трансляції в Литві російських каналів РТР-Планета" і "ТВЦі".

"Порушення встановлені, висновки складені, тепер нашої комісії потрібно ознайомитися з висновками і, якщо вони будуть затверджені, почнуться подальші процедури", - сказав голова комісії Едмундас Вайтекунас.

ЛКРТБ стверджує, що 31 травня у програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на каналі "РТР-Планета" і 10 червня в програмі "Право знати" на каналі "ТВЦі" відбулося розпалювання війни і ненависті.

ЛКРТБ стверджує, що її висновки про розпалюванні війни і ненависті в цих програмах підтвердив і Департамент стратегічної комунікації та зв'язків з громадськістю Міноборони.

Литва почала обмежувати трансляції російських каналів з 2014 року, коли Росія анексувала Крим і стала підтримувати сепаратистів на Сході України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.