Теракт у Барселоні: поліція розшукує водія фургона, який досі на волі

фото
Субота, 19 серпня 2017, 10:15

Іспанська поліція вважає, що водій фургона, який у центрі Барселони вбив 13 людей, все ще живий та переховується.

Про це повідомляє BBC.  

Поліція розшукує 22-річного марокканця Юнеса Абуякуба. Його іспанські ЗМІ називають водієм фургона, який у четвер врізався в натовп на бульварі Рамбла в туристичному центрі Барселони.

 

Абуякуб жив у місті Ріполь, на північ від Барселони, у якому поліція раніше затримала трьох осіб за підозрою у терактах.

17-річний Мусса Укабір, якого називали основним підозрюваним у скоєнні нападу в Барселоні, названий серед п'яти осіб, яких поліція застрелила в курортному містечку Камбрільсі.

Раніше вважали, що автомобіль у натовп скерував саме Мусса Укабір. Однак у п’ятницю поліція визнала, що ця теорія набирає "меншої ваги".

Як відомо, правоохоронці розглядають гіпотезу, що Мусса викрав документи у свого брата Дрісса Укабіра, аби орендувати фургони для скоєння теракту. Дрісс Укабір вже затриманий поліцією.

Нагадаємо, у четвер внаслідок теракту у туристичному центрі Барселони жертвами нападу стали щонайменше 13 осіб, понад сотня отримали поранення.

"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

Крім того, у ніч на 18 серпня в курортному місті Камбрільс, розташованому за 130 км від Барселони, автомобіль наїхав на пішоходів, постраждали семеро людей, одна жінка пізніше померла у лікарні.

Під час перестрілки правоохоронці вбили на місці чотирьох терористів, п'ятий помер згодом від ран.

Поліція вважає, що до терористичної групи, яка скоїла два теракти, входили 12 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.