У Польщі двом українцям загрожує 25 років в’язниці за підробку банківських карток

Середа, 2 серпня 2017, 12:54

У Польщі висунуто обвинувачення польсько-українській злочинній групі, яка займалася підробкою банківських платіжних карток.

Про це повідомляє Польське радіо.

Двоє поляків та двоє українців сканували дані з карток, копіювали їх та знімали гроші з банківських рахунків. Агентство внутрішньої безпеки затримало трьох злочинців у липні 2016 року.

В автівці, якою вони їхали, виявили платіжні картки з німецьким та російським маркуванням, а також без жодних знаків – тільки з магнітною стрічкою. Агенти вилучили також ноутбук з програмним забезпеченням для зчитування та введення даних на платіжні картки та пристрої для скіммінгу – переписування даних з карток.

Згодом Агентство внутрішньої безпеки затримало четверту особу – Яцека М., якого звинувачено у співпраці з трійкою затриманих. Під час обшуку його помешкання знайшли незареєстровану зброю, амфетамін та екстазі.

У липні щодо цієї польсько-української четвірки до суду направили обвинувальний акт. Їх звинувачено у підробці банківських платіжних карток, а одного також у незаконному володінні зброєю та наркотиками.

За такий злочин у Польщі передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 25 років. Четвертий затриманий відповідатиме додатково за незаконне володіння зброєю та наркотиками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.