Молдова оголосить Рогозіна персоною нон грата – ЗМІ

Середа, 2 серпня 2017, 14:35

Молдова оголосить віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна персоною нон грата і заборонить йому в'їзд в країну та транзит по території.

Про це в середу "Интерфаксу" повідомило джерело в молдовському уряді.

За словами джерела, Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови в середу викликало посла Росії в Кишиневі Фаріта Мухаметшина.

"Російському дипломату було вказано на інтерв'ю Дмитра Рогозіна на забороненому в Молдові телеканалі "Россия-24", в якому він допустив недоброзичливі і образливі висловлювання на адресу громадян Молдови, її керівництва, що зачіпають імідж молдовської держави як всередині країни, так і за її межами", - сказав співрозмовник агентства.

"З урахуванням всього цього послу було вказано на те, що молдовська влада оголосить Дмитра Рогозіна небажаною персоною на території республіки, заборонивши йому в'їзд до Молдови, а також транзит через її територію", - додало джерело.

Нагадаємо, Румунія заборонила перетин її повітряного простору літаку, на борту якого перебував російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін.

Москва висловила рішучий протест тимчасовому повіреному в справах Румунії в Росії в зв'язку з забороною Бухареста на проліт літака.

Російський віце-прем'єр летів до Молдови для участі у заходах на території Придністров'я на запрошення президента Ігоря Додона.

Уряд Молдови неодноразово закликав Москву відмовитись від участі в заходах, присвячених 25-річчю миротворчої операції в Придністров'ї. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.