Капітан "Наутілуса" заявив, що поховав шведську журналістку в морі

Понеділок, 21 серпня 2017, 11:57

Капітан затонулого біля Копенгагена приватного підводного човна "Наутілус" Петер Мадсен заявив, що шведська журналістка Кім Валль, яка перебувала на борту, загинула в результаті нещасного випадку.

Про це йдеться у повідомленні на сайті поліції Копенгагена.

"Підозрюваний стверджує в поліції, що на борту підводного човна сталася аварія, яка призвела до смерті Кім Валль, і що він потім поховав її у морі у невизначеному місці в бухті Кеге", - йдеться у повідомленні.

Копенгагенська поліція також заявила, що звинувачення у вбивстві стосовно Мадсена залишаються чинними. Також відзначається, що додаткова інформація не буде оприлюднюватися, оскільки слідство все ще триває.

Зникла шведська журналістка Кім Валль 

Поліція повідомила, що шведські та данські правоохоронці склали мапу маршруту підводного човна в затоці Кеге та у протоці Ересунн. Маршрут лежить лише в данських водах на півдні Ересунн, а також на півночі та заході затоки Кеге.

Водолази у п’ятницю обстежили ймовірне місце поховання, але нічого не знайшли. Пошуки продовжать у понеділок.

Найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

Мадсена підозрювали у ненавмисному вбивстві жінки і зараз він знаходиться під вартою. Усі звинувачення він відкидав і стверджував, що висадив журналістку за день до затоплення човна на березі острова Рефсгалеєн - колишньої промзони у гавані Копенгагена.

Мадсен - відомий данський винахідник, він сам сконструював "Наутілус". Шведська журналістка мала написати про нього великий матеріал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.