Лавров пообіцяв "не зривати злість" на американцях через зупинку видачі віз

Понеділок, 21 серпня 2017, 13:45

Росія не буде "зривати злість" на американських громадян у відповідь на рішення США припинити видачу американських віз росіянам.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи рішення США призупинити процедуру видачі неімміграційних віз в Росії, повідомляє "Интерфакс".

"Що стосується наших дій у відповідь, як я вже сказав, треба вивчити детально ті рішення, які сьогодні американцями були оголошені. Подивимося. Можу сказати тільки одне - ми не будемо зривати злість на американських громадян", - сказав Лавров.

Нагадаємо, у понеділок посольство США у Росії оголосило, що Сполучені Штати призупиняють видачу більшості віз в Росії. Це пов’язано із обмеженням чисельності американських дипломатів в РФ.

Крім того, США більше не видаватимуть у Росії візи для громадян Білорусі. Для отримання візи білорусам рекомендують їхати до Києва, Варшави чи Вільнюса

Нагадаємо, у липні Росія оголосила про санкції проти американських дипломатів. РФ вимагає у США до початку осені скоротити число дипломатичних співробітників до 455 осіб. Мова іде про скорочення 755 співробітників дипмісії США. 

Також посольство США більше не може використовувати складські приміщення на Дорожній вулиці в Москві і дачу в Срібному Бору.

Ці заходи стали відповіддю на прийняті американським конгресом нові антиросійські санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.